Faldstammer

Dine forpligtelser i forhold til vedligehold af faldstammen

I vores forening har alle et fælles ansvar for at vedligeholde faldstammen og sørge for, at tilstopninger og skader ikke opstår i afløb og længere ude i rør og kloakker. Af den grund skal man først og fremmest sørge for, at toilettet ikke bruges til andet end dét, det er lavet til. Der skal altså hverken vatpinde, vatrondeller, bind, bleer eller lignende i toilettet, da man dermed risikerer et stoppet toilet. Alt dette hører i stedet til i skraldespanden.

Derudover skal du også sørge for, at der ikke ryger store mængder fedt og madrester fra håndvasken og ned i afløbet. Store mængder fedtrester hører til i skraldespanden, og det samme gør sig gældende med madrester. Hvis du endnu ikke har en opsamlingssi i køkkenvasken, bør du anskaffe en, da den kan opsamle det værste fedt og madrester, så det ikke ender i afløbet, men derimod i skraldespanden.

Du bør regelmæssigt hælde varmt eller kogende vand i alle håndvaske samt i gulvafløb og toilet for at forrebygge tilstoppede afløb. Skulle man dog ende med en tilstoppet håndvask eller gulvafløb, kan det være nødvendigt at tjekke vandlåse og rense dem for hår, madrester, fedt og andet skidt og ligeledes rengøre alle delene. Står du til gengæld med et tilstoppet toilet, bør du hive både opvaskemiddel, en spand med vand og en svupper frem.

Læs hvordan du renser dit gulvafløb HER: http://www.abhaderslevhus.dk/gulvafloeb-og-faldstammer/

Undgå at benytte kemikalier i rengøring af afløb

Undgå brug af kemikalier som afløbsrens, kaustisk soda, klorin og andre midler i mod tilstoppede afløb. Disse kemikalier er særdeles effektive, men du risikerer at skade samlinger og rør i faldstammen. Derudover skader kemikalierne også miljø, dyre- og planteliv.