Renovering af badeværelse

Opdateres ….

I alle lejligheder bliver der udskiftet stigestrenge og faldstammer på toilet og køkken (faldstammer i køkken er dog undtaget, med få undtagelser, da de er udskiftet for nylig).

I alle lejligheder (med og uden asbest i badeværelsesgulv) bliver der monteret (limet) nyt toliet uden omkostninger for andelshaver og bliver udført ifm projektet. Ønskes der et andet toilet end der tilbydes af foreningen, skal man selv betale for anskaffelse og efterflg. montering (limes) af egen håndværker når projektet er i lejligheden er afsluttet.
Toilettet man får leveret i projektet er et Ifö Spira. model 6260 (u/skruehuller) og VVS nr. 601053.200 (leveres med hvidt softclose låg)

Ønsker du ny håndvask, blandingsbatteri eller lignende, kan projektets enreprenør tilbyde dig dette, men er mod egenbetaling.

Nedenfor er der lidt eksempler og svar i forhold din enkelte situation på dit badeværelse/toilet.

Der er ikke fundet asbest i mit gulv og jeg ønsker ikke at renovere mit badeværelse:
Vi opsætter nyt toilet, ny faldstamme, nye stigstrenge samt nyt gulvafløb. I den forbindelse med at de gamle rør fjernes kan der blive behov for at opsætte nye fliser på gulv og væg. Hvis du ikke har gemt nogle fliser, så er det en god idé at du selv prøve at skaffe fliserne eller nogle der minder om dem du har. Hvis fliserne er købt indenfor de sidste 10 år kan vores andelshaver, Jesper, evt. hjælpe dig med dette.

Der er ikke fundet asbest i mit gulv, men jeg ønsker at renovere mit badeværelse:
Vi opsætter nyt toilet, ny faldstamme, nye stigstrenge samt nyt gulvafløb. Hvis du ikke ønsker at få trukket rør til eksisterende installationer, skal du gøre opmærksom på dette og selv stå for dette efterflg. for egen regning. Bemærk du IKKE må opbryde gulv og nedtage fliser før dit badeværelse har fået installeret rør, faldstammer etc. og din lejlighed er gennemgået frigivet af entreprenør.

Der er fundet asbest i mit gulv, men jeg ønsker ikke at renovere mit badeværelse:
Vi opsætter nyt toilet, ny faldstamme, nye stigstrenge samt nyt gulvafløb. og der bliver lagt nyt gulv i badeværelset. Du skal vælge mellem de fire klinker, som tilbydes. Se udstilling af fliser i porten, Borups Alle 215. I  forbindelse med at de gamle rør fjernes kan der blive behov for at opsætte enkelte nye fliser  på væggen. Hvis du ikke har gemt nogle fliser, så er det en god idé at du selv prøve at skaffe fliserne eller nogle der minder om dem du har. Hvis fliserne er købt indenfor de sidste 10 år kan vores andelshaver, Jesper, evt. hjælpe dig med dette. Under alle omstændigheder prøver entreprenøren af projektet at finde nogle passende fliser, men det er uden garanti.

Der er fundet asbest i mit gulv og jeg ønsker at renovere mit badeværelse:
Ønsker du at renovere dit badeværelse bliver der lagt nyt gulv i badeværelset, men du du kan fravælge dette og så bliver der blot leveret et råt betondæk, som dine egne håndværkere kan gå i gang med at renovere videre på

 

Bemærk at du i ALLE tilfældende ovenfor IKKE må opbryde gulv og nedtage fliser før dit badeværelse har fået installeret rør, faldstammer etc. og din lejlighed er gennemgået frigivet af entreprenør.

Bemærk, hvis du generelt ønsker at bygge om i din lejlighed, flytte vægge etc, skal overholde alle lovpligtige bygningsreglementer osv. og samtidig undersøge om det evt. kræver en byggetilladelse fra Københavns Kommune, som  kræver en fuldmagt fra bestyrelsen. Er du i tvivl, må du endelig kontakte bestyrelsen.

 

Murerarbejde, hvis du evt. selv ønsker at renovere dit toilet/badeværelse:
Ca.pPrisen for egen murerarbejde i lejlighederne Genforeningspladsen 6-12 vil være omkring 50.000 kroner. Dette inkluderer:

  • Opretning af vægge
  • Opsætning af fliser på vægge og gulv
  • Evt. vådrumsmembram (lovpligtig)

Prisen er eksklusiv fliser.

Du kan finde mere information om vådrum på nedenstående link
https://mba.malermestre.dk/vidensbase/vaadrumspjece/